Bedrijfsarts van Rienks Arbodienst

Een bedrijfsarts speelt een zeer belangrijke rol bij het creëren van gezonde en veilige arbeidsomstandigheden bij bedrijven. Een bedrijfsarts kan er namelijk voor zorgen dat de duurzame inzetbaarheid van medewerkers vergroot kan worden en het terugdringen van het ziekte verzuim. Hij of zij is een medisch specialist die erkend is op het gebied van werk en gezondheid. In Nederland is het wettelijk verplicht dat alle werkenden toegang hebben tot een bedrijfsarts. Rienks Arbodienst kan dit uitstekend voor u als bedrijf faciliteren.

Taken van een bedrijfsarts

Een bedrijfsarts draagt bij aan gezonde en veilige arbeidsomstandigheden, waardoor eventuele ziektes voorkomen kunnen worden bij werknemers. Dit kan ertoe leiden dat het ziekteverzuim binnen uw bedrijf wordt verlaagd. Een bedrijfsarts helpt verder bij het opstellen van een preventie- en verzuimbeleid en ook bij het begeleiden van medewerkers die aan het re-integreren zijn. Daarnaast wordt een bedrijfsarts ingeschakeld bij aanstellingskeuringen.

Verschil tussen bedrijfsarts, arbo arts en keuringsarts

De begrippen bedrijfsarts, arbo arts en keuringsarts worden door veel mensen door elkaar gehaald, terwijl er wel degelijk een groot verschil zit tussen deze verschillende beroepen. De titel van een bedrijfsarts betreft een wettelijk beschermd. Een bedrijfsarts is daarnaast ingeschreven bij het BIG-register. Het grootste verschil tussen een bedrijfsarts en een arbo arts/keuringsarts, is het feit dat een bedrijfsarts altijd een opleiding tot basisarts heeft gevolgd en vervolgens een specialistische opleiding van vier jaar. Een arbo-arts en/of arbo-verpleegkundige en een keuringsarts hebben geen verdere specialisatie gevolgd.

Vragen over een bedrijfsarts van Rienks Arbodienst?

Heeft u nog vragen over het inschakelen van een bedrijfsarts via Rienks Arbodienst? Of heeft u vragen over andere diensten waar wij u mee kunnen helpen? Zo kunt u ook bij ons terecht voor bijvoorbeeld een verzuimexpert of een stress-psycholoog. Neem geheel vrijblijvend contact met onze klantenservice op. Rienks Arbodienst heeft meerdere vestigingen door heel Nederland. We hebben locaties in Eindhoven, Leusden, Veenendaal, Amstelveen, Utrecht, Nijmegen, Arnhem, Zwolle en Rotterdam. Wij zijn via zowel via de e-mail alsook telefonisch bereikbaar. Wij zijn via de e-mail bereikbaar door te mailen naar info@arbodienst.nl. Mocht u liever contact hebben per telefoon, dan kunt u bellen naar 033 – 494 22 80.

Neem nu contact op

[wpforms id="1325"]