In gesprek met Bob van Houten.

Bob heeft in augustus de overstap gemaakt van werken in het ziekenhuis naar bedrijfsgeneeskunde bij Rienks Arbodienst. Daarbij start hij aan het nieuwe Rienks Traineeship in maart.
Voor zijn verdiepende coschap koos Bob voor urologie. Dit was zijn eerste werkervaring, maar hij twijfelde of dit écht was wat hij wilde. Het vak vond hij heel uitdagend, maar “het wereldje” daarom heen niet. Vooral de onregelmatige diensten en werken in de weekenden stond hem tegen. Daarbij vond hij het jammer dat het lastig was om een opleidingsplek te bemachtigen.
Hij heeft meerdere gesprekken hierover gevoerd met collega’s en heeft de keuze gemaakt om de mogelijkheden buiten het ziekenhuis te onderzoeken. Bob heeft naar de mogelijkheden in de huisartskunde, verzekeringsgeneeskunde en bedrijfsgeneeskunde gekeken. Dat laatste is het uiteindelijk geworden. Vandaar dat hij op zoek ging naar vacatures in de bedrijfsgeneeskunde.

Bob gaf aan dat hij de werkweekomschrijving in de vacaturetekst van Rienks erg prettig vond, waardoor hij solliciteerde op de vacature. Tijdens de kennismakingsgesprekken met Rienks viel het hem op dat zijn gesprekspartners oprecht geïnteresseerd waren in hem en niet alleen als arts. Dat is een wereld van verschil met de ziekenhuisbranche, want dat gevoel had hij daar niet.
Op het moment is Bob ruim een half jaar werkzaam bij Rienks. Hij heeft inmiddels al een eigen klantenbestand, doordat hij goede supervisie krijgt van een ervaren bedrijfsarts die de tijd neemt om hem te begeleiden. Wat hem erg aanspreekt, is dat hij écht met cliënten in contact staat, goed de problematieken van de cliënt kan achterhalen en dat hij samen een plan met de cliënt kan opstellen. Hij spreekt nu verschillende cliënten met verschillende problematieken; van een burn-out tot een gebroken teen. De diversiteit aan problematieken vindt hij erg interessant en hij vind het leuk dat hij nog steeds medisch bezig is.

Lees verder
Wat Bob ook prettig vindt aan de overstap naar Rienks Arbodienst, is dat hij nu regelmatige werktijden heeft. Hierdoor hoeft hij geen rekening te houden met zijn werk als hij iets in de avonden en weekend inpland. Daarbij ervaart hij de werkdruk bij Rienks ook als positief. Hierdoor krijgt hij echt de tijd om zijn werk goed te doen.
Mocht je door het lezen van het verhaal van Bob ook geïnteresseerd zijn in de bedrijfsgeneeskunde en/of wil je meer hierover weten? Neem dan contact op met ons en dan vertellen wij er meer over.