In gesprek met Bhagirath

Sheena is na het afronden van haar opleiding geneeskunde gestart bij Rienks Arbodienst. Inmiddels is ze al een paar maanden in dienst en hier lezen we hoe dat bevalt. Sheena had vroeger vanuit haar familie al meegekregen om mensen te helpen. Daarbij zijn haar broer en schoonzus ook hele inspirerende artsen vandaar dat de keuze tot geneeskunde snel gemaakt was.

Zoals veel mensen die geneeskunde gaan studeren wist ze niet precies waar ze zich in wilde specialiseren. De interesse voor bedrijfsgeneeskunde is ontstaan tijdens haar coschappen. Toen kwam ze erachter dat hier relatief meer patiëntencontact en een holistischere aanpak is. Wat betekent een diagnose/gezondheidsproblematiek voor de thuis- en werksituatie voor de patiënt en hoe kan zij daarin de patiënt helpen? En, hoe kan ze signalen van dreigende ziekte tijdig vertalen naar actiepunten en die ook praktisch implementeren? Vandaar dat ze besloot om haar carrière te starten in de bedrijfsgeneeskunde.

Lees verder

Het sollicitatieproces bij Rienks vond Sheena erg prettig. Ze wist niet goed wat ze kon verwachten, maar de gesprekken die ze gevoerd had waren leuk en erg persoonlijk. Nu ze werkzaam is bij Rienks is ze erg positief over de begeleiding die ze krijgt. Er wordt de tijd genomen om een spreekuur te bespreken en er is ook veel tijd voor verdieping. Door de goede begeleiding die Sheena gekregen heeft, is ze er nu klaar voor om zelfstandig spreekuur te voeren. Sheena krijgt de meeste voldoening uit het begeleiden van mensen naar een gestroomlijnde werkomgeving en het (preventief) werken aan duurzame inzetbaarheid en vitaliteit.

Sheena vindt het ook belangrijk dat ze bij Rienks de ruimte krijgt om zichzelf te ontwikkelen. Ze wil zichzelf graag blijven ontwikkelen in innovatie en onderzoek. Zo start ze later dit jaar aan haar specialisatie tot bedrijfsarts en het volgen van een tweede master staat ook op de planning. Inmiddels heeft ze ook een start gemaakt aan HeadStart: het traineeship van Rienks. Sheena vond de eerste bijeenkomst een hele inspirerende middag met de verhalen van verschillende collega’s en oud-olympisch kampioen roeien en tevens de oprichter van Rienks. Er worden de komende tijd diverse thema’s besproken, zowel verdiepend als discipline-overstijgend. Daarbij is het een goede manier om kennis te maken met de nieuwe collega’s.

Sheena heeft geen dag spijt van haar keuze om aan de slag bij te gaan bij Rienks Arbodienst. Alle verwachtingen van haar sollicitatiegesprek zijn waargemaakt en er wordt een ontwikkelingsplan samen met haar opgesteld.

Ben jij door het verhaal van Sheena ook benieuwd naar Rienks? Neem dan contact met ons op, zodat wij meer over Rienks kunnen vertellen.