De week van de RI&E bij Rienks Arbodienst

ByAlice

De week van de RI&E bij Rienks Arbodienst

Heeft u voldoende aandacht voor uw RI&E en is deze nog wel actueel? Welke beroepsziekten kunnen bij u aan de orde zijn en besteed u wel voldoende aandacht aan het beheersen van deze risico’s? Van 17 tot en met 21 juni 2019 is de landelijke week van de RI&E, de risico-inventarisatie en -evaluatie. Tijdens deze week van de RI&E beantwoorden de adviseurs van Rienks telefonisch uw vragen over Arbo- en veiligheidszaken.

Wat is de RI&E?
De RI&E is een gestructureerde manier om in een organisatie de risico’s op het gebied van de veiligheid en gezondheid in kaart te brengen. Samen met het daaruit voortvloeiende Plan van Aanpak kan de RI&E gezien worden als de basis van uw arbobeleid. Het is een verplichting vanuit de Arbowet dat uw RI&E actueel is. Het uitvoeren van de RI&E is een van onze kernprocessen. Wij adviseren maatregelen die organisaties kunnen (of moeten) treffen om werknemers beter te beschermen tegen veiligheids- en gezondheidsrisico’s. Er wordt onder andere gekeken naar acute risico’s als beknelling, vallen of aanrijding, maar ook naar risico’s die op lange termijn tot ziekte kunnen leiden.

Tijd voor actie
Het thema van de week van de RI&E dit jaar is ‘beroepsziekten’. Beroepsziekten betreffen aandoeningen als gevolg van blootstelling tijdens het uitvoeren van arbeid onder belastende arbeidsomstandigheden. Bekende voorbeelden van risico’s die veroorzaker zijn van beroepsziekten zijn geluid, werkdruk, fysieke belasting, gevaarlijke stoffen, maar ook langdurig op een onjuiste manier werken met de computer. Jaarlijks overlijden ruim 4000 mensen in Nederland aan de gevolgen van beroepsziekten, reden om actie te ondernemen!

De week van de RI&E bij Rienks
Wij vinden het als Rienks Arbodienst belangrijk om aandacht te besteden aan de preventieve kant van de arbozorg. En daarom willen wij u, als onze relatie, assisteren en adviseren over de vraagstukken die de RI&E met zich meebrengt zodat u aan de slag kunt met een goede en actuele RI&E. Daarom hebben wij de volgende acties gepland tijdens de week van de RI&E:

Dinsdag 18 juni: Een RI&E specialist van Rienks Arbodienst is telefonisch bereikbaar, van 09:00 tot 16:00 uur, voor het beantwoorden van al uw vragen over de RI&E en overige Arbo- en veiligheidszaken (telefoonnummer: 033-4942280, of mail j.mostert@arbodienst.nl met uw vraag en het verzoek teruggebeld te worden)

Woensdag 19 juni: Training preventiemedewerker (vrije inschrijving, meer informatie volgt)

Vrijdag 21 juni: Een RI&E specialist van Rienks Arbodienst is telefonisch bereikbaar, van 09:00 tot 16:00 uur, voor het beantwoorden van al uw vragen over de RI&E en overige Arbo- en veiligheidszaken (telefoonnummer: 033-4942280, of mail j.mostert@arbodienst.nl met uw vraag en het verzoek teruggebeld te worden)

Vrije inschrijving training preventiemedewerker
Op woensdag 19 juni organiseert Rienks Arbodienst een training voor preventiemedewerkers. Tijdens deze training bieden wij (toekomstige) preventiemedewerkers kennis en handvatten om met veilig werken aan de slag te gaan. Heeft u interesse, of wilt u meer informatie? Neem gerust contact op met onze adviseur: Joris Mostert (j.mostert@arbodienst.nl of 06-13647883).

About the author

Alice editor