Heeft u een probleem met ziekteverzuim binnen uw bedrijf? Dan helpt Rienks u deze terug te dringen.

Met ziekteverzuim bedoelen we niet dat iemand een keer ziek is, een griepje heeft van een paar dagen. Het wordt een probleem als iemand langdurig ziek is of regelmatig uitvalt. Dat is vervelend voor uw bedrijf, maar minstens zo vervelend voor uw medewerker. Hoe langer iemand ziek is, hoe moeilijker het wordt om weer gewoon aan het werk te gaan. En hoe duurder het voor u wordt.

Rienks helpt u met verzuim

Ons team Verzuimbegeleiding bestaat uit een bedrijfsarts, een adviseur arbeid & gezondheid (aag) en een casemanager. Samen helpen zij u om het ziekteverzuim en de kosten daarvan terug te dringen. Ze werken onderling nauw samen, ieder vanuit een eigen expertise. En nemen u veel werk en zorgen uit handen. Als het nodig is, zijn ze snel op locatie.

De Bedrijfsarts heeft spreekuur bij u op het bedrijf

Samen met u zorg ik voor een goede gezondheid en duurzame inzetbaarheid van uw medewerkers. Regelmatig loop ik langs bij HR en leidinggevenden en neem een kijkje op de werkplek. Ik  ondersteun ze met ons eigen regiemodel. In dit model heeft de leidinggevende de regie over het verzuim van zijn medewerkers. Ik coach en adviseer hen in die rol.

De Adviseur arbeid & gezondheid

Onder taakdelegatie van de (bedrijfs)arts houd ik eigen spreekuren. Ik evalueer samen met de arts de lopende ziekmeldingen, preventieve dossiers en de gehouden spreekuren. Hierin blijft de (bedrijfs)arts eindverantwoordelijke. Omdat de (bedrijfs)arts complexere vragen op zich neemt, zijn de wachttijden korter en de kosten lager.

De Casemanager is er voor schadelastbeperking

Ik ben een professional in het arbeids- en sociaal zekerheidsrecht en fungeer als uw rechterhand. Ik zorg voor een poortwachter-proof dossier en streef naar de meeste schadelastbeperking voor werknemer en werkgever.

Rienks’ eigen verzuimsysteem

Wij hebben ons eigen verzuimsysteem. U krijgt daar ook toegang toe. Ons systeem geeft u actuele managementinformatie over de status van het verzuim binnen uw bedrijf. Het systeem helpt ons secuur te werken. Door de handige alerts werken wij proactief en zijn onze dossiers op orde.

Gecertificeerd en geregistreerd

U kunt er zeker van zijn dat ons team Verzuim gecertificeerd, gediplomeerd en/ of geregistreerd is. Wij hebben regelmatig nascholing. Zo blijven we op de hoogte van relevante ontwikkelingen. Ook op het gebied van wettelijke kaders. Dat vinden wij belangrijk.

Daarnaast is Rienks een gecertificeerde arbodienst met certificaten voor ISO 9001 en ISO 27001!

 

Adviseur Arbeid & Gezondheid

Nelleke Roelofsen

Casemanager

Annemieke Catsburg

(Bedrijfs)Arts

Mirjam Ririassa