Beter Presteren met het MKB-Pakket

Krijg grip op verzuim en behoud de regie over het totale speelveld

Voor veel ondernemers is (langdurig) ziekte­verzuim een groot risico. Naast regelgeving en de tijd voor noodzakelijke verslaglegging, vergt het ook financiële risico’s.

Rienks Casemanager

Rienks Arbodienst biedt speciale pakketten voor ondernemers die ervoor bijdragen dat u grip krijgt op verzuim en de regie behoudt over het totale speelveld. Daarom werken wij in elk pakket met de Casemanager: de coordinator en begeleider van het verzuim- en re-integratieproces van de zieke medewerker. Het is de professional in het arbeids- en sociaal zekerheidsrecht en verzuimprocessen. De Casemanager is uw manager van het verzuimdossier.

Wat krijgt u?

  • Snelheid, accuratesse en reductie verzuimkosten
    Met de Rienks Casemanager garandeert u zich van snelle en correcte communicatie. Beperkt schadelast door focus te behouden op het ziekteverzuimdossier en daarmee de duur te minimaliseren. Van tijdig en compleet handelen binnen de Wet Verbetering Poortwachter met als resultaat reductie van de verzuimkosten. De Casemanager is het vaste aanspreekpunt voor en belangrijke schakel tussen medewerker, werkgever, bedrijfsarts, leidinggevende en de adviseur arbeid en gezondheid.
  • Praktische ondersteuning bij werkgeverstaken
    De Rienks Casemanager biedt praktische ondersteuning en advies bij verzuimbegeleiding zoals het geven van advies aan de werkgever zodat u de regie kan houden. Maar ook informatie en voorlichting over verzuimpreventie en de schadelast die met verzuim te maken heeft zo laag mogelijk te houden. Zoals sancties van het UWV of onnodig lange duur van verzuim. Daarnaast helpt de casemanager ook bij het vertalen van de adviezen van de bedrijfsarts en begeleidt de uitvoering in de dagelijkse praktijk.

Uw directe voordelen

U kunt de duur en de kosten van uw verzuim beperken. De investering in een Rienks Casemanager verdient u als werkgever terug door de Wet Verbetering Poortwachter nauwkeurig te volgen. Ook geven we advies om de schadelast zo laag mogelijk te houden. Rienks ondersteunt u bij het verlagen van de ziekteverzuimkosten en de reductie van WIA instroom.

Onze klant De Groenmakers B.V.: “Sinds 1 januari 2021 gaat het exact zoals gewenst en ook zou moeten. Veel feedback en hulp, meedenken en ondersteunen. Gaat erg goed nu, ga zo door! Compliment voor mevr. A. Catsburg. Zij is de reden voor de hoge beoordeling, sinds zij alles regelt loopt het boven verwachting. Zeer tevreden over alle hulp, meedenken, ondersteunen, en hoe snel alles nu opgepakt wordt.”

Pakketten

In de eerste twee Beter Presteren pakketten betaalt u op basis van nacalculatie van de verrichtingen. In het tweede pakket, Beter Presteren Plus, kunt u ons Triageteam inzetten om uw zieke medewerkers te laten bellen door Rienks.
Wilt u 100% grip op uw verzuimkosten, dan kiest u voor pakket 3. Hier betaalt u een vast bedrag per medewerker per jaar.

*Bron: MKB Servicedesk (gemiddelde)