Zoals eerder vermeld volgen wij de richtlijnen van het RIVM en de beroepsvereniging NVAB volgen en omdat thuiswerken de norm is, zullen alle spreekuren tot en met 1 mei as. worden omgezet naar telefonisch spreekuren.
Sinds 18 maart jl adviseert de NVAB bedrijfsartsen ook de een-op-een spreekuren te vermijden.

Nu is ook mogelijk dat om spreekuren of adviseursafspraken om te zetten naar video-bellen. Dit zogenaamde beeldbellen is een veilige vorm van online real-time bellen via de computer of mobiele telefoon. De medewerker of opdrachtgever ontvangt van zijn/haar professional een instructie voor beeldbellen met ‘WeSeeDo‘. Via een simpele link kan er veilig contact gemaakt worden. Een bedrijfsarts/ casemanager of onze klant kan hiervoor kiezen. Werknemers ontvangen dan een uitnodiging via de email van de arts of casemanager.

Niets downloaden, niets installeren. Voor WeSeeDo hoeft de medewerker niets te downloaden of te installeren. Een inlog is niet nodig. U ziet elkaar in een versleutelde omgeving; er wordt geen data opgeslagen. Gebruiksvriendelijker en veilig.

Rienks heeft al ruime ervaring met video-bellen en we kunnen zo garanderen dat we zorg verlenen met dezelfde kwaliteit als de gebruikelijke dienstverlening. De interactie waarbij men elkaar kan zien en dus beter de reactie van de ander kunt interpreteren, geeft een beter gevoel en helpt bij de klant beleving van de dienstverlening. Meer dan de helft van de medewerkers geeft de voorkeur aan beeldbellen. Een aantal van onze klanten hebben pro-actief aangegeven juist nu ermee te willen werken.

Een van de bedrijfsartsen van Rienks is vorig jaar gestart met video-bellen en heeft naar aanleiding hiervan een vragenlijst gestuurd naar 480 deelnemers (tot 65 jaar) en zij ervaarden nauwelijks significant verschil met een persoonlijk spreekuur, konden zich makkelijk uitdrukken en had voldoende computervaardigheden voor het gebruik met WeSeeDo.
Daarnaast kan het voor een werkgever een voordeel zijn, omdat er ook een derde persoon toegevoegd kan worden aan het video-bellen. Ook kan een medewerker direct een consult doen terwijl hij/ zij op of aan het werk is.

Video-bellen kan niet altijd een vervanging zijn voor consulten of advisering. Dit is afhankelijk van de (thuis) situatie van de professional maar ook van de dienstverlening zoals een Inzetbaarheidsprofiel.

Voor meer informatie over video-bellen met WeSeeDo gaat u naar de website: WeSeeDo. De applicatie is ook goedgekeurd door de artsenfederatie KNMG

Stuur een email naar secretariaat@arbodienst.nl met uw vragen over het video-bellen of een medewerkers-handleiding.